Nova "M petica" sa 580 konja

Bez autora
Apr 06 2011

Za predstojeći Salon automobila u Šangaju, BMW je pripremio niz premijera, automobila koji će se prvi put predstaviti na tržištu Azije, ali se među njima nalaze i dva modela koji će imati svoju svetsku premijeru. Uz kupe "serije 6", koji je javnosti poznat kroz niz fotografija, na Salonu će se predstaviti i novi automobil vrhunskih performansi - "koncept M5". Budući izgled najsnažnijeg automobila i porodice "serije 5" očigledno prati tradiciju i svojim linijama otkriva brutalnu sportsku prirodu motora koji se krije ispod "haube". Visokoturažni V8, razvijen pomoću "M tvin-pauer" turbo tehnologije, menja dosadašnji V10, ali će biti mnogo snažniji - neki podaci govore i o fantastičnih 580 konjskih snaga. Novi "M5", prema izvoru iz BMW-a, trebalo bi da bude opremljen sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, ali i sa aktivnim diferencijalom na zadnjoj osovini, koji će biti zadužen za varijabilni raspored obrtnog momenta na točkove.

Nova "M petica" sa 580 konjaZa predstojeći Salon automobila u Šangaju, BMW je pripremio niz premijera, automobila koji će se prvi put predstaviti na tržištu Azije, ali se među njima nalaze i dva modela koji će imati svoju svetsku premijeru.

Uz kupe "serije 6", koji je javnosti poznat kroz niz fotografija, na Salonu će se predstaviti i novi automobil vrhunskih performansi - "koncept M5".

Budući izgled najsnažnijeg automobila i porodice "serije 5" očigledno prati tradiciju i svojim linijama otkriva brutalnu sportsku prirodu motora koji se krije ispod "haube".
 
Visokoturažni V8, razvijen pomoću "M tvin-pauer" turbo tehnologije, menja dosadašnji V10, ali će biti mnogo snažniji - neki podaci govore i o fantastičnih 580 konjskih snaga.

Novi "M5", prema izvoru iz BMW-a, trebalo bi da bude opremljen sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, ali i sa aktivnim diferencijalom na zadnjoj osovini, koji će biti zadužen za varijabilni raspored obrtnog momenta na točkove.

Raduje informacija da su u BMW-u potvrdili da koncept izgleda gotovo kao serijski automobil koji će da usledi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik